söndag 27 november 2011

1:a advent

och jag ligger hemma sjuk! Inga lussekatter el pepparkakor är bakade. Dock hade jag hunnit fått upp lite julstjärnor mm innan en riktig förkylning slog till med migränanfall som avlöste varandra. Imorse hann jag att stoppa ytterligare ett migränanfall. Även om jag känner mig lite piggare nu så är jag långt från frisk = ( Men köpe pepparkakor och lussebullar får gå för idag för inte kan vi ju hopppa över 1:a advent firandet!

När jag ändå är i farten och bloggar lite så ska jag passa på att visa några fler julkort som ligger i lager ; )


Här har jag använt hero arts bakgrundsstämpel som är embosad i vitt ep och därefter inkad med distress i vintage photo. Jag har använt min cuttlebug till att stansa ut texten "merry christmas" men valde att använda negativet efter utstansningen el vad man ska säga. Dekorationen ( till hö ) är oxå utsatnsad m grodan fast i canvas och infärgad med distress.


Det här kortet är jag inte så nöjd med men jag visar det ändå ; ) Granen är en stämpel som jag dock är väldigt förtjust i, fyndad på ss. Huset är en stämpel från hero art. Texten är den som jag stansade ut från kortet ovan. Till snön och snöflingorna har jag använt en snowmaker från panduro. Antar att jag har målat med distresser, en teknik jag ännu inte behärskar ; ) Misstänker att det är därför jag älskar hero arts bakgrundstämplar, då kan jag kladda med färg bäst jag vill utan att tänka på skuggtekniker mm ; )

På tal om snowmaker från panduro, nu har jag köpt en ny variant av snöeffekt i form av embossingpulver från ranger, dock har jag inte hunnit testa ännu pga av sjukdom....så trist!! Jag som har köpt så mycket roligt, nya distresser, glitter, embossingpulver mm, mm och inget har jag haft ork att prova, jag vill verkligen bli frisk NU!! Tänk vad en riktig förkylning kan påverka livskvaliten, jag ska verkligen njuta när jag är frisk och får tillbaks min energi!!
Jag ska visa de sista 3 julkorten jag har i albumet på datan ( måtte min iphone komma hem snaaart!! )


Samma gran maskad och embossad. Texten från kortmakaren och bandet från panduro.


Motivet är en stickers från penny black ( gåva från kortmakaren ) Mönsterpapper som jag inte vet från vilken tillverkare och fint rött band som jag fick i samband med min order med lawn fawn stämplar ; )


Den här blomman gillar jag jättemycket, det är en stämpel från hero arts. Jag har stämplat( embossat ) motivet 2 ggr och klippt ut den innersta blomman och monterat med 3-d kuddar. Jag har färgat in blomman med distress antique linnen och ytterligare en brun färg som jag inte minns. Därefter har jag lagt på ett rejält lager stickles oxå antique linnen. Texten är oxå hero arts.

Trevlig 1:a advent önskar jag er alla. Själv ska jag fortsätta att krya på mig ; ) Nu börjar det oxå att närma sig deadline för min blogcandy, jag önskar er alla som valt att delta (hittils ) Lycka Till!!
Kram Melinda

4 kommentarer:

 1. Du får verkligen Krya på dig, inte roligt att bli sjuk nu till jul:-) Det ser dock ut som du hinner med några julkort, jättefina:-) Ha det bäst..
  Kramiz Rozzan

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du kryar på dig snart!
  Vad mycket fina kort du gjort, tokgillar speciellt den med huset som du själv inte var så nöjd med, men tycker den är kanonsnygg:)
  Kramiz Majsan

  SvaraRadera
 3. Superfina kort! Gillar verkligen det med huset på! :-)
  Kram
  //Cattie

  SvaraRadera