fredag 13 januari 2012

Black magic

har jag ett svagt minne av denna teknik kallas. Egentligen är väl tanken att man ska använda stämplar med solida motiv, vilket jag inte har gjort här, men det gick ju bra ändå ; )


Jag har stämplat motivet ( penny black ) med chalk ink " frost white " därefter har jag målat med akvarellpennor. Texten är från hero art och embossad i vitt.


Det här kortet gjorde jag efter att ha sett en tavla på jobbet där det var en text utstansad i svart papper och sedan fastsatt på något som liknade folie. Jag har faktiskt använt vanligt ungsfolie till detta kort. Ugglan är en stämpel från stampin up och texten är en die fyndad på ss.


Det här kortet har jag kopierat från lilly pads blogg. Länk till hennes blogg finns i mon blogglista ; )
Flip floppen är en stämpel från hero arts som jag stämplade på baksidan av mönsterpappret, detta för att jag bara ville ha formen av själva toffeln då jag sedan dekorerat flip floppen själv med bandet. Annars så är band och blomma med i själva stämpelmotivet ; ) Blomman har jag stansat ut med min retrostans ( den minsta ). Kortbasen är ett färdigt kort från hero arts som jag har stämplat ett mönster i från en av ha:s bakgrundsstämplar. Spellbinder die är label eight.


Rosa delefin med en glittrig ballong. Detta kort är tänkt till vänninans tös som fyllt 4 år och har kalas imorgon. Delefin, vågor och hjärtan är stämplar från lawn fawn. Ballongen är hero arts och den har jag stämplat med versamark och sedan använt stampin up:s heat and sick powder som funkar som ett klister, när jag värmt upp heat and stick powder med embossingfönen så öste jag på ett lager av martha stewarts glitter och värmde lite till, därefter sitter glittret som berget och faller garanterat inte bort, inte ens om du skrapar med fingret över glittret ; )


När jag gjorde det här kortet var tanken att det skulle bli kortet som skulle ges på kalaset imorgon men nu får kortet ovan göra det istället ; )
Stämpeln är hero arts och den är färglagd med akvarellpennor. Glittret är dazzling dimonds från stapin up, gud vad jag älskar det glittret, tycker det är så fint...oslagbart!! Designpapper från basic grey, twins och liquid pearls ; ) Jag är dålig på att använda dekos men jag tycker inte att jag får till det, antar att jag kanske är en clean end simple kortmakare. Är inte speciellt förtjust i att ens använda desigtpapper, trots att jag har mina favoriter, utan föredrar oftast en enfärgad bakgrund med så lite dekos som möjligt ; )


Här har jag gjort ett försök att ge trädet en skugga. Jag såg något liknande på youtube och ville prova. Vid tillfället så var det här den mest passande stämpeln jag kunde hitta, jag ville ha något natutmotiv. Detta träd är från hero arts. Jag gjorde som så att jag stämplade motivet på en vit bakgrund sen stämpla jag samma motiv på en bit plast, en sådan som brukar ligga över ett ark med clearstamps och sedan stämpla jag skugga med plastarket. Kanterna är inkade med tumbled glass och seedless preserves. Bårdern är en kanstans från ek success inkad i samma lila distress. Fågeln är en chipboard målad med crackle paint. Bling och ett band dick avsluta det hela ; )

Det bidde många kort på en och samma gång idag, men det är typiskt mig ; )
Nästa gång ska jag visa lite kort med några av mina nyinköpta stämplar, bla från penny black och hero arts...såklart.
Hej Svejs!!

3 kommentarer:

 1. ÅH wow så mycket fiina kort du gjort, tycker om allihopa :)

  Krmaiz Majsan

  SvaraRadera
 2. Åhhh, vad mycket fina kort...och inspirerande...
  Jag fick så mycket inspiration av priserna i din blogcandy, så jag ville inte gå till jobbet i morse *S*

  Ha en härlig vecka...
  med friska barn :O)

  SvaraRadera
 3. Hejsan
  Jag har något till dig i min blogg :)

  Kolla inlägget " Vad glad jag blir )

  Kramis Majsan

  SvaraRadera