torsdag 21 oktober 2010

Tackkort

Hej Svejs!!

Tänkte visa lite tackort som jag ska skicka till några av dem som skickade blommor till min pappas begravning.
Jag valde att göra alla korten nästan likadana, de enda som skiljer dem åt är i stort sett färgen. Först ut är en bild på alla korten gemensamt, sen tänkte jag även visa dem var för sig även om de inte direkt skiljer sig så mycket  från varandra.

Sammanlagt är det sju kort och kortstommen består av vit cs,  jag har använt mig av olika mönstrade papper
och de flesta av dem kommer från Bo Bunny (fanns med i mitt senaste månadspkt från lilla handarbetsboden ).
Jag har använt mig av en stämpel från hero art, windy tree tror jag att den heter. Med den har jag embossat med ep i färgerna guld, silver, svart och glittered babyblue. Jag har chalkat kanterna och blommorna som var vita från början har jag "målat" med adirondack color wash, köpt hos kortmakaren, (bild på dessa färger finns längre ner i inlägget.) Jag gjorde som så att jag sprayade lite färg på ett plastlock och spädde ut den med lite vatten och målade blommorna, på de större blommorna målade jag ytterligare ett lager fast med outspädd färg för att få lite färgskiftning i blomman, syns dåligt på bilden men i verkligheten ser det riktigt fint ut. Avslutningsvis så la jag lite stickles runt om blommorna och en  halvpärla i mitten.

Det här kortet går i rosa (cerise)  tyvärr så  gör det sig inte riktigt rättvist på bilden. Mösterpappret här är  inte från bobunny utan något som jag haft liggandes hemma lääänge, så det var på tiden att det kom  till använding.
Det här kortet är min favorit utav alla dessa, även om embossingen inte blev den bästa, detta trots att jag provade att dra en bit nylonstrumpa med potatismjöl i över pappret innan jag embossade. (Ett tips jag läste om på svensk scrapbooking). Nåja man kan inte lyckas med allt : )
Vissa kort fick jag lägga ner under fotograferingen eftersom det annars såg ut som korten var bredare nertill än upptill.Varför blir det så?? Är iof urdålig på att fota,kanske har det med saken att göra??

Här ser mönsterpappret ut att vara lite gråaktigt i färgen, i verkligheten är det mer ljuslila. Detta är  inte heller bobunny utan låg i ett kit som jag fick av min son i födelsesagspresent, tror att det var från clas ohlsson om jag inte minns helt fel. På resterande  kort kommer dock mönsterpappret därifrån.

Glömde att skriva att bilden med trädet har jag fäst med 3-d kuddar på alla korten, eg. ganska oväsentligt men jag tillägger det ändå : )
Det här kortet gillar jag oxå, är väldigt förtjust i de här lite mörkare färgerna, tycker det blir så fint ihop med den vita bakgrunden .

Sådär, detta var det sista kortet tills vidare, insåg nyss att jag räknat lite fel och måste göra ytterligare 3 st kort. Även här gör sig inte bilden helt tillrätta när det gäller färgerna, i verkligheten så går kortet mer åt det turkosa hållet, Alla korten  är ju väldigt enkla och sparsamt dekorerade, men jag tycker de vart helt ok faktiskt. Tänkte avsluta med att visa en bild på färgerna som jag använde till att färga in blommorna med


Dessa är som det mesta i mina ägor inhandlade hos kortmakaren, minns att de hade någon slags rabatt om man handlade alla färger (12 st). Men tror att det är första el. kanske andra gången som jag använder dessa. Får se till att tillverka flera kort där dessa kan komma till användning : ). Har köpt på mig så mycket saker att jag inte ens har hunnit använt hälften av det än "skäms".
Imorgon ska jag se om jag inte kan lägga in ett julkort som jag eg. har gjort till en tävling/utmaning. Dessutom fick jag idag hem en nyinhandlad stämpel (ja ni kan ju gissa vart den är inköpt nånstans........ja, just det, kortmakaren : ). Är väldigt förtjust i hero arts stämplar och så vit jag vet så har kortmakaren det bästa utbudet av just hero arts produkter, utav svenska webbshopar alltså. Rätta mig om jag har fel. Jag säger inte vilket motiv det är, det får bli en överraskning, spännande va? Eg har jag inte tid att skapa el sitta och blogga just nu eftersom jag ska göra högskoleprovet på lördag och borde föbereda mig inför det istället. Men det är ju bara sååå roligt, kan lixom inte låta bli. Men nu så är det bäst att kanske ta tag i förberedelserna,  har lånat en bok på biblan för att bli bra på ordförståelser och den är faktiskt himla intressant så det är ju inte speciellt ansträngande heller för den delen : ). Kram. Kram

4 kommentarer:

 1. Jättefina kort!

  //Sara/Jämtlandstös

  SvaraRadera
 2. Jättevackra kort!!!!! Synd de var till ett så sorgligt tillfälle.....

  SvaraRadera
 3. Jättefina kort... Jag beklagar verkligen sorgen, jag har oxå mist en förälder så jag vet hur det känns. Massa kramar till dig!

  Ps. hittade hit via SS-forumet... :)

  SvaraRadera
 4. Hej syster yster !!
  Nu har jag vart inne o snokat i din blogg,va kul att man kan följa dina arbeten. Tackkorten som du gjorde var superfina. Ha de gott o hälsa familjen. Kram Malin

  SvaraRadera